سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر که به آنچه می داند عمل کند، خداوند دانش آنچه را نمی داند به او ارزانی می دارد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
پنج شنبه 86 دی 6 , ساعت 10:0 صبح
نمونه هایی از فضائل و سیره فردى امام على (ع)

اهمیت دادن به جوان

‎ 1- روزى امیرالمؤمنین صلوات الله علیه به بازار کرباس فروشان آمد، دکاندارى دید که قیافه خوبى داشت، فرمود: دوتا لباس مى‏خواهم که قیمت آنها پنج درهم باشد، مرد برخاست و گفت: یا امیرالمؤمنین آنچه بخواهى در دکان دارم، امام دید که دکاندار او را شناخت، لذا از آنجا دور شد.
به دکانى رسید که فروشنده آن غلام بود، امام از او دو لباس خرید به پنج درهم، یکى را به سه درهم و دیگرى به دور درهم، آنگاه به قنبر فرمود: سه درهمى را تو بپوش. قنبر گفت: آنرا شما بپوشید که بالاى منبر مى‏روید و بر مردم خطبه مى‏خوانید. امام فرمود: تو جوانى، آرزوى جوانى دارى، من از خدایم شرم مى‏کنم که خود را در لباس بر تو ترجیح بدهم.
شنیدم رسول خدا (ص) درباره غلامان مى‏فرمود: از آنچه مى‏پوشید بر آنها بپوشانید و از آنچه مى‏خورید به آنها بخورانید:
«قال و انت شابّ و بک شَرَهُ الشّباب و انا استحیى من ربى أن اتفضّلَ علیک سمعتُ رسول اللّه (ص) یقول: اَلِبسوهم ممّا تَلْبَسون و اطعموهم ممّا تأکُلُون...»1

* * * ادامه مطلب...

پنج شنبه 86 دی 6 , ساعت 9:56 صبح

                                           

                       تحقیقی  دربارة علی(ع) (اطلاعاتی دربارة شجاعت، شهادت، حکومت، نهج البلاغه... )

بیان ابعاد شخصیت و اقیانوس فضایل بیکران امام علی(ع) نیاز دارد که ده ها کتاب دربارة او نوشته شود _ همان گونه که تا کنون صدها کتاب و مقاله در خصوص امام علی(ع) تدوین شده است _ ابعاد وجودی امام به گونه ای است که اندیشمندان و نشریه سازان را متحیر نموده است.
به قول مرحوم شهریار:
نه خدا توانمش گفت، نه بشر توانمش خواند متحیّرم چه نامم شه ملک لا فتی را
علی(ع) فرزند ابوطالب و جدّ او عبدالمطلب پسر هاشم است. مادرش فاطمه، دختر اسد بن هاشم است.1 کنیه مشهور او ابوالحسن و لقب هایش فراوان است و رسول خدا به او لقت اسدالله داد.2

ادامه مطلب...

دوشنبه 86 دی 3 , ساعت 2:56 عصر

 

 

در امر غیبت امام عصر (علیه السلام)

یکی از اصحاب موثّق امیرالمؤمنین (علیه السلام) گوید: آن حضرت این سخن را گفت و از او حفظ کردند، بر سر منبر کوفه در خطبه خود ایراد کرد:

      بار خدایا به راستی مطلب این است که به ناچار حجتهایی در زمین تو باید که یکی پس از دیگری بر خلق تو گماشته باشند تا آنان را به دینت رهبری کنند و از دانشت به آنها بیاموزند،‌تا پیروان اولیاء تو پراکنده و نابود نگردند، و حجت تو بسا ظاهر است و بر سر کار نیست یا غائب است و انتظار ظهورش کشند، اگر شخص آنها در حال هدنه و خانه نشینی از نظر مردم نهان گردد،‌دانش دیرین و منتشر آنها همیشه در دسترس مردم باشد، آدابشان در دل مومنان ثابت باشد و آنان بدان عمل کنند.

و در ضمن همین خطبه در جای دیگر می فرماید: درباره چه کسی است این؟ از این جهت علم برچیده شود که کسی آن را حفظ نکند و روایت ننماید. چنانچه از دانشمندان شنیده و مردم تصدیق آن نکنند.

      بار خدایا ولی من می دانم که همه علم برچیده نشود و مایه بر نگردد و می دانم که تو زمین را از حجت خود بر خلقت خالی نگذاریم گو این که ظاهر باشد و اطاعت نشود یا ترسان باشد و پنهان تا حجت تو باطل نگردد و دوستانت گمراه نشوند بعد از اینکه آنها را هدایت کردی ، ولی کجایند آنها و چه اندازه اند؟ آنان در شماره کمترند و در قدر و مقام نزد خدا بزرگوارترند.     

اصول کافی- جلد دوم- در امر غیبت امام عصر (علیه السلام)- حدیث13 


<      1   2   3   4   5      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ